Livrare Gratis la comenzi peste 120 RON
Mai Multe Vizualizări
Pentru comenzi în Republica Moldova și peste hotare accesați www.bestseller.md!
totul va fi... BINE
Cartea „BINE” de Igor Guzun este o carte despre oameni și obiecte, despre dragoste și acasă, iar acestea împreună îți dau o stare de bine. Cartea povestește că binele există, chiar dacă uneori nu se vede.
Este o carte de dăruit oamenilor dragi de sărbători: de Crăciun, de Paște și de Paștele Blajinilor, în loc de căni și farfurii. Și, probabil, în toate celelalte zile ale anului în care există o ocazie potrivită.
Cartea conține 69 de texte scurte, scrise în același registru consacrat al autorului de nostalgie amestecată cu ironie despre oameni apropiați, obiecte emoționante, amintiri și poze.
Cartea „BINE” conține și 8 cărți poștale, care pot fi rupte și trimise oriunde în lume, ca semne de dragoste și atenție.
Fragmente din cartea „BINE” de Igor Guzun
Pâine de la iepure
A existat în copilăria noastră un produs atât de minunat, încât îl ținem minte savoarea și acum, peste atâtea decenii. Pâinea de iepure. Ce gustoasă! Ce aromată! Ce așteptată era această pâine de la iepure. Era mâncată mereu cu poftă, niciodată tăiată cu cuțitul, ci numaidecât ruptă, ca să rămână în palmă cât mai multe fârâmituri. Să le ducem la gură și pe acestea, după ce mâncam întreaga bucată de pâine. A fost brandul cel mai iubit al copilăriei noastre.
Și ce păcat că furnizorii acestui produs - părinții noștri - au îmbătrânit sau au plecat la cele veșnice! Și de ce oare, atunci când le aducem copiilor noștri câte o pâine și le spunem că e de la iepure, ne privesc nedumeriți și nu ne cred? Sau, mai bine zis, ne cred. Ne cred un pic ciudați. Magia nu mai funcționează. Ori pâinile de astăzi, ori copii noștri sunt din alt aluat.
Gol!
Ah, de atâtea ori am exclamat cu bucurie „Gol!”, atunci când echipa favorită și la bine, și la greu - România - marca un gol. Și, vai, am plâns la golul cel mai dureros din viață. Golul de părinți.
Cartea este o poartă
Cartea este o poartă. O poartă cu ei oamenii în geantă, în smartphone, în mașină, în valiză... Ca să ajungă mai departe.
Recenzii la cartea „BINE” de Igor Guzun
Cuvinte blânde, cuvinte frumoase, potrivite unui scriitor de inimă. M-au întors pe dos și m-au făcut curat. Citibile și citabile. Dar se știe că acolo unde deja e „Bine” rămâne loc și pentru un sequel: „Mai bine.” — Sorin Hadârcă, scriitor
„Binele pierdut, binele care a fost, binele care e departe, binele care a rămas în copilărie, în adolescență, în tinerețe, binele care a rămas în casa unde ne-am născut, binele, care a rămas în vorbele pe care ni le spuneau părinții, binele pe care-l vedeam în ochii prietenilor, binele pe care-l detectam în frumusețea din jur, ei bine, BINELE acesta nu a dispărut cu totul, el continuă să existe în amintirile noastre, în noi, în sufletul nostru, el poate fi redescoperit așa cum poți să redescoperi un fir de apă, doar trebuie să sapi un pic mai adânc și poți să dai de el.
Odată făcut, binele rămâne undeva înăuntru nostru, și într-o bună zi o să-l descoperim din nou și și o să descoperim cu această ocazie că nu suntem niște oameni singuri, că avem un trecut, că am avut o copilărie frumoase, niște părinți minunați, niște fii și fiice grozavi, niște prieteni deosebiți, că am trăit niște întâmplări foarte frumoase, rare. Binele nu dispare. Binele e ceea ce ne face să fim ceea ce suntem azi.
Spune-mi ce bine ai făcut ca să-ți spun cine ești. Binele e substanța noastră. Binele e ceea ce ne leagă de ceilalți și de noi înșine. Binele e poezia. Poezia e legătura noastră cu ceilalți. Binele e poezie, iar poezia mai înseamnă și iertare, milă, afecțiune, dragoste. Toate aceste lucruri le-am văzut în cartea lui Igor Guzun, BINE, o carte profund creștină, după părerea mea, care pune în centrul ei omul. Omul Igor Guzun. Omul - cititorul ei. Omul în general. Omul bun. E o pledoarie pentru a ne privi mai des în oglindă și a căuta în noi înșine frumusețea lumii în care trăim. O carte foarte frumoasă, plină de poezie.” — Dumitru Crudu, scriitor
Despre autorul Igor Guzun
Igor Guzun (n. 1968) este scriitor, editor şi director al Agenţiei „URMA ta”. Primii 10 ani de jurnalism şi apoi următorii 10 de profesorat la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării s-au sedimentat în mai multe cărţi şi manuale la care Igor Guzun este autor şi co-autor: „Un ziar în şapte zile” (2007), „Jurnalismul în situaţii de criză” (2010) sau „Interpretarea datelor statistice în jurnalism” (2013).
Prima sa carte „De azi într-o săptămână” a apărut în 1997, iar cea mai recentă – „LA BLOG” – este publicată împreună cu Sergiu Bezniţchi, în 2014. Este autor al textului pentru hit-ul formaţiei „FurioSnails” „Oameni şi locuri dragi” (2011).
Împreună cu echipa sa de la „URMA ta” a lansat, în 2012, portalul www.stiripozitive.eu.
Tipul coperții | Moale |
---|---|
Numărul de pagini | 144 |
Anul apariției | 2018 |
ISBN | 978-9975-3120-8-0 |
Dimensiuni | 13,8 x 19 cm |
Vă mai recomandăm:
-
-20%
Taine și povești la feminin
Maria Cristiana TudosePreț de Listă: 59,00 RON
Preț: 47,20 RON
(-11,80 RON) -
-70%Nou!
Dor de dor de tine. Volumul 1
Constantin Romulus PredaPreț de Listă: 59,00 RON
Preț: 17,70 RON
(-41,30 RON) -
-20%
Pachet Andreea Russo „Amintiri din Viitor”, „Fata cu vise alb-negru” și „MoArt”
Livrare GratisAndreea RussoPreț de Listă: 165,00 RON
Preț: 132,00 RON
(-33,00 RON)